* 28-08-2000 † 01-07-2011

Daydreamer v/d Peppelenbosch - Dopey

Stamboom naam:  DAYDREAMER v/d Peppelenbosch

Roepnaam: Dopey

Helaas hebben we op 1 juli 2011 afscheid moeten nemen van onze geliefde Dopey.

Ik heb Dopey altijd omschreven als de perfecte hond. Niet alleen was ze mooi en had ze het vriendelijkste karakter dat je ooit gezien hebt, maar ze is ook de moeder en grootmoeder van vele kampioenen die verspreid leven over heel Europa.

Ik ben erg gelukkig, want ik heb nog steeds vier nakomelingen van deze zeer grote dame die mij aan haar herinneren.

Tot ziens Dopey.

Sue

Lieve Dopey

Op 1 juli hebben wij tot ons grote verdriet afscheid moeten nemen van onze lieve Dopey.

Dopey kwam samen met haar dochter Bikkel in 2005 in ons leven. Voor ons was de eerste ontmoeting met haar liefde op het eerste gezicht.

Nadat Dopey in korte tijd bij de Pepplenbosch voor de nodige nakomelingen had gezorgd mocht zij samen met één van haar dochters mee naar onze boerderij in Loenen aan de Vecht.

Dopey heeft bijna 6 jaar bij ons kunnen genieten van het buitenleven. Het liefst was zij buiten op het erf, in de tuin of lag ze heerlijk tegen de muur van de boerderij in de zon te genieten van het leven. Vanuit een oude bank onder de veranda hield zij samen met Bikkel overzicht over het terrein.

Dopey wilde maar één ding en dat is harmonie om haar heen. Wanneer je haar streng aansprak vond ze dat niet fijn. Het brengen van een bal en vooral het spelen hiermee met de kinderen was naast eten haar favoriete bezigheid.

In de tijd die wij met Dopey door hebben mogen brengen is er nooit een moment geweest waarop zij zich intolerant naar mens of andere honden heeft gedragen. Tot een bepaalde hoogte speelde zij met iedere hond. Wanneer het haar te veel werd dan liet ze dat wel blijken.

Dopey was de ultieme schat, een hond met een hondstrouwe blik in haar ogen. Wanneer je aan tafel of op de bank zat dan kon ze haar voorpoten op je benen leggen en gooide haar lichaam dan tegen je aan met een hunkerende blik van geluk en dankbaarheid in haar ogen.

De laatste tijd liet de gezondheid haar meer en meer in de steek. In overleg met de dierenarts hebben wij besloten om haar niet meer aan haar kwalen te laten opereren. Het zou het tijdelijk rekken van het leven zijn geweest waarbij zij in haar laatste weken de nodige pijn en stress mee zou hebben moeten maken.

Dopey is op 1 juli thuis in Loenen aan de Vecht vredig in haar bank onder de veranda ingeslapen. Na de crematie zullen wij haar in de boomgaard onder de appelboom begraven waaruit zij in haar leven de nodige appeltjes heeft gegeten.

Wij voelen ons bevoorrecht en dankbaar dat wij haar hebben leren kennen, Dopey heeft ons leven op vele fronten verrijkt.

We missen haar enorm.

Peter en Dorine Hoogendam
Anne en Hidde

Stamboom

stamboom Daydreamer v/d Peppelenbosch - Dopey
LOVELY DREAM v/d Peppelenbosch
Dolbia PETER PAN
Menu